Miskolci Állatkert fejlesztése

Miskolc Város Önkormányzata megbízásából 2020. februárjában kezdtük meg a munkálatokat a Miskolci Állatkert és Kultúrpark területén. A beruházás kivitelezését sikeres műszaki átadás-átvétel követte 2021. tavaszán.
A kivitelezés magában foglalt felújítási folyamatokat, illetve teljesen új épületek kialakítását is.
A Tigris-ház belső padló- és tetőszerkezet cseréje mellett a látogatói útvonalak infrastrukturális bővítését végeztük el, a Tigris-házba vezető lépcső felújítása és akadálymentesített rámpa kiépítésével együtt.

Felújításra került a bejáratnál található kapu, amely Miskolc város egyik jelképe, sok miskolci lakos kedvelt emlékképe, így a felújítás során mindenképpen törekedtünk a forma és kinézet megtartására. A bejárati kapu 1983-ban épült meg, fazsindelyes tetővel, ami az évek során lecserélődött zsindelyre; a mostani felújítás során azonban visszakaphatta az eredeti állapotát, a fazsindelyes-kialakítást, visszaállítva ezzel azt a minőséget és állóképességet, amit eredetileg megterveztek a kapunak.
A kaputól haladva új lépcsőt és akadálymentesített közlekedést biztosító rámpát alakítottunk ki, ami az újonnan épített fogadóközponthoz vezet. A fogadóépület megújuló energiát hasznosító napelem rendszeres tetővel lett kiépítve.
Az Afrika bemutató ház a másik új épülete a Miskolci Vadasparknak, ami egy 200 m²-es komplexum, kinti oroszlán- és hiúzkifutóval.
Az újonnan épült Afrika-házba új lakókként érkeztek az oroszlánok, sivatagi rókák, hiúzok és még sokan mások, a Száhel-övezet állatvilág képviselői.

A DHJ Építő Kft. kollégáinak nagy örömére szolgál, hogy örökbe fogadhattuk az Afrika-ház új lakóit a 2021-ben.