Tehergépjárművek beszerzése

A DHJ Építő Kft. a speciális jármű összeépítési és javítási tevékenységének fejlesztése nyomán 2020. évben konzorciumi partnerével, a Pappas Autó Magyarország Kft.-vel 88 db speciális közútkezelő jármű szállítására kötött szerződést a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel.

Műszaki tartalom tekintetében kivételesen komplex a projekt, mivel magában foglal fix és billenőplatós, valamint önfelszívó seprő felépítményes járműveket. A fix és háromoldalra billenő platós tehergépkocsik mindegyike speciális közútkezelő szerelékek használatához szükséges hidraulika és kiegészítő elektromos rendszerekkel, valamint eszközfüggesztő adapterlapokkal felszerelt. A járművek között megtalálhatók 4×2, 4×4, 6×4 és 8×4 hajtásképletű kivitelek, amelyek technikai együttes tömege 15.000 kg-tól 48.000 kg-ig terjed. Jónéhány eszköz nagy teherbírású, hidraulikus rakodódaruval is felszerelt.

A szállítási terjedelem részét képezik téli közútkezelő szerelékek, amelyek a hordozó járművekhez illeszkedően igen változatos specifikációkkal rendelkeznek. Leszállításra kerülnek különféle méretű kombinált sószóró adapterek nedvesítő anyag szórási lehetőséggel és GPS alapú szórás felügyelettel, homlok hóekék váltóéles és bővítőtagos kivitelben, valamint oldalhóekék a gyorsforgalmi úthálózat fenntartási igényeihez igazodva.

A projekt komplex mivoltát fokozza, hogy a megrendelő által meghatározott követelményrendszer úgy került kialakításra, hogy az biztosítsa a már meglévő, igen változatos téli és nyári közútkezelő szerelékparkkal és térinformatikai rendszerekkel az elérhető legnagyobb kompatibilitást.

A járművek és eszközök szállítása 2021. évben kezdődik meg.