Telephely- és technológiafejlesztés ünnepélyes alapkőletétele

A DHJ Építő Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében. A 448,5 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében épületbővítésre, munkagép beszerzésre és napelemes rendszer telepítésére kerül sor.

A telephely- és technológiafejlesztés ünnepélyes alapkőletétele 2022.03.11-én került megrendezésre, a rendezvényen beszédet mondott Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, majd Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő is megosztotta gondolatait a beruházás jelentőségéről, és a régió gazdasági fejlődéséről. Hercsik Dávid, a DHJ Építő Kft. társtulajdonosa ismertette a cég mérföldköveit, és ezen beruházás jelentőségét a DHJ Kft. életében.

A jelen projekt célja a DHJ Építő Kft. telephely- és technológia fejlesztése, melynek indokoltsága, a munkavállalói létszám részére kényelmes, modern, színvonalas munkakörnyezet teremtése, valamint a betongyártási és értékesítésének technológiai fejlesztése a megnövekedett megrendelői igények kiszolgálása miatt.

A projekt része egy 50 kW teljesítményű komplett napelemes rendszer telepítése. A telephelyen jelenleg nincs napelemes rendszer kiépítve. A tervezett rendszer kiszolgálja a telephely szükséges teljesítmény igényét, valamint a pályázat keretein belül beszerezni kívánt elektromos meghajtású eszköz igényét.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.