Hírek

Zenés rendezvénysorozat a II. János Pál pápa téren

2021.07.23 péntek esti kezdéssel hat héten át minden pénteken zenei „villámkoncertek” helyszíne lesz a diósgyőri II. János Pál pápa tér.

Csak a műszaki átadására volt lehetőség a 2020 decemberében elkészült térnek az akkor érvényben lévő korlátozások miatt, így az ünneplés elmaradt. Szerettük volna ezt egy rendhagyó zenei sorozattal pótolni.

Megvártuk, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések és az időjárás lehetővé tegyék, illetve a szökőkút is működjön, ami tavasszal került beüzemelésre.
Az ötlet onnan jött, hogy az átadás után örömmel láttuk, ahogy megtelik élettel a tér, ezért szerettük volna a hangulatot tovább színesíteni egy térzene stílusú, „ad hoc” jellegű megmozdulással.

A II. János Pál pápa tér amiatt is különleges projektje cégünknek, mert a munka eredménye szemmel látható: a helyiek, a turisták élvezik a különböző kialakított látványelemeket, vagy csak megpihennek kicsit a kihelyezett padokon, élvezve a Szinva csobogását, látványát. A térzenére esett a választásuk, hogy a zene által nyújtott laza hangulatot az is élvezhesse, aki csak fél órát tölt el a téren, vagy éppen arra jár.

Minden alkalommal más zenészek mutatják be tudásukat, ezzel színesebbé és változatosabbá téve a rendezvénysorozatot. A fellépők egy-két órás időintervallumban szórakoztatják majd a közönséget és az arra járókat. A térzene hat héten keresztül minden pénteken 19 órától szól majd időjárástól is függően.

Zenés rendezvénysorozatunk alkalmai: július 23., július 30., augusztus 6., 13., 20. és 27-e.

Az első koncert alkalmával a Steel-O formáció biztosította a hangulatot.